Nice work! You did pretty well!  

For completing the quiz: You earned $10 off Earthquake Bags & Supplies

Use the Promo Code: EQQUIZ to Save $10 & Free Shipping at checkout. Valid on orders over $100. 

View Earthquake Bags & Supplies

Earthquake Preparedness Quiz Answers: 

Question 1: What should you do if you experience an earthquake at home or office?

Correct Answer: Hide under a sturdy piece of furniture (desk/table), cover neck/head with arms

Pro Tip: The most important thing is to take cover and remain there until the shaking has stopped. 

Question 2: What should you do if you are in bed when an earthquake strikes?

Correct Answer: Stay in bed and cover yourself until shaking stops.

Pro Tip: Use a pillow to cover your head and neck. 

Question 3: What should you do if you are outside when an earthquake occurs?

Correct Answer: Move to a clear area away from trees, buildings, electrical wires and poles

Pro Tip: They key here is to avoid areas that could have falling hazards. 

Question 4: What should you do if you are driving when an earthquake occurs?

Correct Answer: Pull over, stay in car, avoid bridges, powerlines 

Pro Tip: As long as you are away from falling hazards (Bridges, powerlines, etc) your car is a safe place to ride out an earthquake.               

Question 5: How long after an earthquake can aftershocks occur?

Correct Answer: Up to weeks after

Pro Tip: Aftershocks can sometimes be stronger than the initial earthquake. Be sure to stay aware of your surroundings after a initial earthquake. 

Question 6: How long should you wait to turn your gas back on after a major earthquake?

Correct Answer: Never, wait for the utility company to do it

Pro Tip: Have a gas shut off tool stored by your gas line so you can shut off your gas after an earthquake.

Question 7: How many gallons of drinking water should you have on reserve?

Correct Answer: 1 gallon per person, per day for 1 week

Pro Tip: In dire situations you can find water in various places throughout the home: The Water Heater and the back of the toilet (although I would save that for last!)

Question 8: How much non-perishable food should you have stored for an earthquake?

Correct Answer: 1 week of food per person

Pro Tip: Rotate your food supply every 6 months or buy non-perishable MRE style meals that have 5+ Year expiration dates.

Question 9: If you had to evacuate, what is the one thing you would grab before leaving your home?

Answer: Earthquake/Emergency Bag

Pro Tip: Build or Buy an Earthquake Bag- These bags should have food, water, first-aid, communication tools and other emergency essentials packed away.

Question 10: If you were separated from family during an earthquake, how would you reunite?

Answer: We would meet a pre-planned location

Pro Tip: Plan ahead. Cell Phones and the internet may not work for days after a major earthquake.

Earthquake Bags

Everything you need for 3 to 7 days after a major disaster.  Options for 1- 5 People. 


Auto Kit

Emergency Auto Bags

Everything you need if you are stranded on the side of the road. Every Car needs these essentials. 

Tools

Emergency Tools & Food

Wide selection of the most impactful tools needed during emergencies.